Jouw wegwijs in Antwerpen

Wat?

Een app die je welkom heet in Antwerpen en je wegwijs maakt in het leven, wonen en werken in de stad.

Waar?

Oudergroep, onthaal

Win?

Een eenvoudige en laagdrempelige manier om de sociale kaart van Antwerpen te leren kennen en je zo meer redzaam te maken. De app wijst je de weg naar interessante organisaties in Antwerpen.

Leerkans?

Knoppenkennis, navigeren, zoekvragen formuleren, …

Functies

  • Gratis app die te downloaden is in zowel de Appstore als de Playstore.
  • Compatibel met Apple en Android.
  • Werkt met wifiverbinding en 4G en bij je opgeslagen favorieten ook offline.
  • Eenvoudige manier om organisaties in Antwerpen te verkennen.
  • Mogelijkheid om een eigen profiel aan te maken.
  • Aanduiden van favoriete organisaties en deze opslagen onder favorieten

Stappen app

Zet je wifi of 3G/4G aan.

Je kan de ‘Welkom in Antwerpen’ app gratis downloaden in de Appstore of de Playstore. Ga naar de store door op het icoontje te klikken. Typ vervolgens in de zoekbalk vanboven ‘Welkom in Antwerpen’.

Klik op het icoontje en vervolgens op ‘installeren op de app te downloaden. Ga dan verder door de app te openen.

De app vraagt je om toegang tot de locatie toe te staan. Klik op toestaan. Vervolgens krijg je dit startscherm te zien. Verken al de categorieën door op het ‘>’ te klikken. Telkens verschijnt een overzicht van de aan te bieden diensten en plaatsen waar je terecht kan.

Selecteer de organisatie waar je meer informatie over wil. Een infofiche toont je voor wat je er terecht kan, de contactgegevens, openingsuren en wat je moet meenemen. Kik telkens op het ‘v’ om de informatie te bekijken.

In de balk boven heb je nog andere functies die je kan gebruiken: zoeken via de zoekbalk, een kaart van Antwerpen bekijken, je favorieten instellen en je gegevens instellen.

Zoeken: Ken je de naam van de organisatie die je zoekt? Typ de naam in de balkbalk en vind zo de infokaart.

Kaart van Antwerpen: Ken je de organisatie en wil je zien waar op de kaart die ligt? Typ in de zoekbalk wat je zoekt. Dit zal vervolgens op de kaart verschijnen

Favorieten: Heb je een bepaalde infokaart nog nodig? Klik dan op het sterretje op de infokaart en voeg het toe aan je favorieten. Deze zullen vervolgens in je lijst van favorieten terecht komen. Deze lijst kan je ook offline raadplegen! Als je op de kaart kijkt zie je ook je sterretjes aangeduid.

Gegevens instellen: vul je persoonlijke gegevens in. Zo kan je op de kaart kiezen om vanaf je thuisadres of je huidige positie. Ook de gegevens van je eventuele atlas begeleider, je maatschappelijk assistent of dokter kan je hier opslaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *