Woordenwolken maken

Wat?

Een online toepassing waarmee je een interactieve presentatie kan opstellen waarin je aan de deelnemers vragen stelt. Zo kan je deelnemers bijvoorbeeld woordenwolken laten maken. Er is wel een beperking van 2 vragen per presentatie.

Waar?

Oudergroep, ouder-kindgroep

Win?

Een eenvoudige en laagdrempelige manier om een leuke groepsdynamiek te creëren, iedereen aan bod te laten komen en snel een inzicht te krijgen van wat iedereen vindt.

Leerkans?

Knoppenkennis, prikkelen

Praktisch

  • Surf naar de website www.mentimeter.com op je computer of telefoon.
  • Maak een profiel aan om je vragen op te maken.
  • Speel je presentaties daarna af door opnieuw in te loggen en je presentatie aan te klikken.
  • Aan je presentatie is een code verbonden. Je deelnemers surfen met hun telefoon of de tablets naar de mentimeter website, geven die code in en kunnen dan de vragen beantwoorden. De antwoorden verschijnen in realtime.
  • Verschil tussen Kahoot! en mentimeter is dat je met Kahoot! quizvragen kan opstellen op basis van multiple choice vragen. Met mentimeter kan je verschillende soorten quizvragen opstellen die worden getoond als woordenwolken, statistieken, goed of fout, multiple choice,…. maar wel met een beperking van maar 2 vragen per nieuw aangemaakte presentatie.

Stappen

Surf naar www.mentimeter.com en registreer je gratis.

Als je geregistreerd bent, kom je op dit scherm en kies je het soort profiel dat je wil gebruiken. Kies een profiel dat het beste past. Vul bijvoorbeeld in ‘community session’. Druk op ‘get started’

Druk op ‘new presentation’ en geef de presentatie vervolgens een naam.

Kies tussen de verschillende opties welke soort presentatie jij wil maken. Voor een woordenwolk klik op ‘word cloud’.

. Vervolgens typ je je vraag in. Je geeft ook op hoeveel antwoorden elke deelnemer kan ingeven per vraag en met een maximum van 10 antwoorden per deelnemer per vraag.

Om een nieuwe vraag in te voeren, klik je op ‘add slide’.

Als je dan op ‘present’ drukt, kan je je presentatie afspelen. Je krijgt een code die de deelnemers met hun eigen device moeten invoeren op de website van www.mentimeter.com. Ze kunnen dit ook op de mentimeter app op de tablets invoeren. Ze moeten hiervoor niet inloggen.

Om later je presentatie terug te vinden, moet je op de Mentimter website opnieuw inloggen en dan zie je al je aangemaakte presentaties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *