Krijgt je kind oefeningen van school via Bingel?

Handig dat je kind online de leerstof kan inoefenen.

Maar… hoe werkt Bingel?

 

Wat is Bingel?

Bingel is een online leerplatform voor kinderen in de lagere school. Elk leerjaar is een eiland. Er zitten oefeningen verstopt op het eiland: in grotten, circustenten, kastelen,… Zo kunnen kinderen op een speelse manier leerstof inoefenen of extra oefeningen maken. Dit kan thuis of op school.

Op Bingel kunnen leerkrachten huistaken geven en worden de ouders op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun kind(eren).

Belonen? Als je kind oefeningen juist heeft, verdient hij/zij ‘Pingping’. Hier kan je leuke spelletjes mee spelen of je avatar (je virtuele personage) mooi aankleden met een mooie hoed,…. .

 

Wat heb je nodig?

 • Computer of tablet (een smartphone kan ook, maar dat is iets moeilijker met een klein scherm)
 • Internetverbinding
 • Je schoolcode en wachtwoord van Bingel (Tip: die kleeft meestal in de agenda van je kind)

 

Hoe werkt het?

 • Ga naar www.bingel.be
 • Vul de schoolcode, de klas van je kind, de klasnummer en je wachtwoord in.
 • Klik dan op ‘Volgende’.

Je krijgt het volgende startscherm te zien:

(Opgelet: Bingel kan soms verschillen van school tot school. Geen paniek dus als het er bij jou een beetje anders uitziet.)

Klik op een taak bij ‘Mijn taken’.

Je krijgt dan een oefening die je kind moet maken. Duid het juiste antwoord aan en klik dan op ‘Volgende’.

Als je kind de oefening goed gemaakt heeft, verdient hij/zij ‘PingPing’ (pp). Rechts bovenaan zie je hoeveel ‘PingPing’ je kind heeft.

Onderaan heb je ‘Blauwe bolletjes’:

Probeer alle functies (blauwe bolletjes) eens uit. Als je terug wil, klik je gewoon op het Huisje:

Je weet nu bijna alles van Bingel!

Uitloggen bij Bingel? Klik rechtsbovenaan op het gele slotje.

Nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar e.inclusie@avansaregioantwerpen.be.

 

Bijlage Bingel

Huh? Bingel-taal?!?

 • Bingel-eiland:

Elk leerjaar heeft zijn eigen Bingel-eiland, te vergelijken met een ‘startpagina’. Via het Bingel-eiland heeft een leerling toegang tot zijn of taken en andere functies van Bingel.

 • Mijn taken:

Een taak sluit aan op wat er in het leerplan staat. Elke taak bestaat uit een aantal oefenreeksen. De leerling krijgt een overzicht van zijn/haar taken op het startscherm, met daarbij de deadline (indiendatum). De leerkracht bepaalt welke taken er beschikbaar zijn voor de leerling. De leerling kan de volledige taak in één keer afwerken, of ervoor kiezen om sommige oefenreeksen op een later moment te doen. Kleurcodes geven aan hoe dringend de taak is.

 • Het verhaal:

Elk leerjaar heeft een eigen (vervolg)verhaal dat een volledig schooljaar doorloopt. Elke 2-3 weken verschijnt er een nieuwe episode van het verhaal. Leerlingen kunnen het verhaal lezen of beluisteren. Via ‘het verhaal’ motiveert Bingel kinderen om de personages te helpen en met de hele klas opdrachten tot een goed einde te brengen. Als ze goed samen werken, kan de klas prijzen en virtuele munten winnen.

 • Postvak:

Via het postvak kan een leerling updates over ‘het verhaal’, berichtjes en feedback van de leerkracht ontvangen. Leerlingen kunnen zelf geen berichten sturen naar anderen.

 • Oefenreeksen:

Een oefenreeks bestaat uit afzonderlijke (korte) oefeningen. Leerlingen krijgen altijd twee kansen om een juist antwoord te geven. Bolletjes onderaan het scherm geven aan hoever de leerling staat in de oefenreeks. Is het antwoord meteen juist, dan kleurt het bolletje groen. Heeft de leerling een tweede poging nodig, dan kleurt het bolletje oranje. Lukt het niet om een juist antwoordt te geven, dan kleurt het bolletje rood. Op het einde van elke oefenreeks krijgt de leerling feedback over zijn/haar prestatie en virtuele munten.

 • Ouderdashboard

Via ‘mijn kinderen’ krijgt de ouder toegang tot de gegevens van elk kind, ook het paswoord. Het dashboard geeft de ouder een overzicht van de taken en oefenresultaten. Van de helpknop komt de ouder terecht op video’s en tekst die meer uitleg geven over Bingel.

 • Nieuwsberichten:

Hier ontvang je als ouder updates over Bingel. Enkel berichten vanuit het Bingel-platform komen hierin terecht. Het is niet mogelijk om via Bingel de leerkracht te contacteren of berichtjes te sturen naar je kind.

2 Comments

 • Ik kan bingel niet installeren, mijn I Pad ondersteund dit niet hoe kan ik dat dan oplossen
  MVG: Marie Jeanne gourmand

  Reply
  • Dag Marie Jeanne,
   Bedankt voor je vraag.
   Bingel ondersteunt enkel iOS 9.3 en hoger. Indien je dus een ouder toestel hebt, zal Bingel helaas niet (goed) werken.
   Bingel kan ook enkel via Safari op iOS 11 en hoger.
   Via Chrome kan nog wel op iOS 9.3 en hoger of Firefox op iOS 10 en hoger.
   Meer info vind je ook terug via deze link: bingelsite.helpdocs.io/systeemvereisten/systeemvereisten-i-pad-copy

   Hopelijk ben je zo verder geholpen.
   Veel succes!

   Reply

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *